: 06-52315654 : celloleshilversum@gmail.com
Reviews van volwassenen

Met humor, bevlogenheid, aandacht en geweldige muzikale kwaliteiten heeft Ellis mij geholpen om een levenslange droom te realiseren: cello spelen. En tot mijn blije verassing ben ik de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid als cellist en krijg ik er steeds meer plezier in. Ze vindt altijd muziek die bij me past en weet me op een hele positieve manier te motiveren. De lessen vliegen voorbij!

Sonja, 48 jaar – Hilversum

Ellis haar manier van lesgeven is super vriendelijk, leerzaam en gezellig. Ik les nu ongeveer 8 jaar bij haar en ga nog steeds met veel plezier. Elke keer leer ik weer bij. Van tijd tot tijd nemen we het lesplan onder de loep en stemmen af waar op dat moment behoefte aan is. Zo'n prachtig instrument wil je toch leren bespelen en bij Ellis ben je hiervoor echt aan het juiste adres.

Marian Nagtegaal, 38 jaar, Kockengen

Ellis Moorman is sinds een paar jaar mijn cellodocent. Omdat ik al wat ouder ( 73) ben, vind ik het heel belangrijk dat ik ontspannen en zonder blessures cello kan blijven spelen. En Ellis zorgt daar op allerlei manieren heel goed voor. Verder is Ellis buitengewoon flexibel: ik kan met mijn orkeststukken komen om de problemen te bespreken, maar ik kan ook heerlijk samen met haar muziek maken. Ik zit in een cellotrio en soms hebben we met z'n drieën les. Ik raad iedereen aan om ook op oudere leeftijd cello te gaan spelen, bij Ellis natuurlijk.

Claire Verlinden, Hilversum

Elke les van Ellis is voor mij een klein feestje. Met alle aandacht voor mijn specifieke talenten en mogelijkheden brengt ze me telkens net een klein stukje verder dan ik zelf voor mogelijk hield. Ik kom er elke keer weer met nieuwe inspiratie vandaan.

Femke Wolthuis, 51 jaar, Hilversum www.femkewolthuis.nl

C elloles bij Ellis is een privilege! Door haar persoonlijke aanpak, bijzondere vakkundigheid en tegelijkertijd gezelligheid en humor is iedere les een feestje.

Kirsty 41 jaar, Hilversum

Ik wilde graag op een wat latere leeftijd cello leren spelen. Via-via kwam ik bij Ellis terecht en daar ben ik ontzettend blij mee! Niet alleen zijn de lessen van Ellis erg gezellig en bijzonder leerzaam (ze heeft zoveel geduld, haha, maar ze weet ook goed te motiveren!), ook is ze erg flexibel waar het gaat om het inplannen van de lessen. Daardoor is het gelukkig aardig te combineren met een drukke baan. Ook de cellodagen, waarbij je samen speelt met andere cellisten, zijn superleuk om mee te maken. De lessen zijn niet alleen maar "een stok achter de deur"; ik kom er altijd weer geïnspireerd en gemotiveerd vandaan waardoor het nog leuker is om thuis lekker te spelen. Een cello is zo'n prachtig instrument... en echt: je kan hier dus ook gewoon op latere leeftijd mee beginnen. Bij twijfel zeg ik: doen! Ik kan Ellis zeker van harte aanbevelen.

- Marloes, 36 jaar, Hilversum

Als kind heb ik 12 jaar cello gespeeld maar de laatste jaren was ik mijn motivatie totaal kwijtgeraakt door de drukte van de verplichte muziekexamens en al de muziekstukken die eigenlijk veel te moeilijk voor mij waren. Ik was het dus een beetje zat en opgelucht toen ik eindelijk stopte met cello spelen, net voordat ik naar de universiteit ging. Daarna is mijn instrument 8 jaar lang min of meer “in de kast” gebleven. Echter gedurende deze lange pauze groeide meer en meer het gevoel dat ik toch iets in mijn leven miste en op een dag wilde ik het cello spelen weer oppakken. Ik had heel veel zin in muziek spelen maar ook heel veel kramp in mijn handen aan het begin en het idee dat ik echt bij 0 moest beginnen.

Dankzij Ellis heb ik snel mijn niveau en houvast teruggevonden maar ook een andere cellowereld ontdekt vol nieuwe kleuren en klanken en de mogelijkheid mijn repertoire extreem uit te breiden (van klassiek, tot pop, jazz en volksmuziek). Alles mag en alles kan! Verrassend vind ik ook het aantal volwassenen die cello willen leren spelen en met succes! Ik had altijd het idee dat het moeilijker was om op een oudere leeftijd met een instrument te starten maar bij Ellis krijgen de leerlingen snel een mooie klank en spelen zij bijzonder juist. De twee cellodagen, die elk jaar georganiseerd worden, vind ik ook altijd leuk en waardevol. Een mooi moment om de medecursisten beter te leren kennen en samen te leren spelen. Trouwens zorgt onze docente altijd ook voor extra muziekstukjes met aangepaste partijen/arrangementen zodat de hele klas samen kan spelen. Geweldig!

Gaëlle, 36 jaar Hilversum

“Gewelig om op latere leeftijd te beginnen met celloles!! Ellis helpt met vee;l geduld en interesse”

S.Dijkstra – Almere

Toen ik 50 werd en dit met vriendinnen wilde vieren, werd mij gevraagd of ik een kado  in gedachten had. Ja! Dat had ik! Sinds een aantal jaren had ik een grote wens om cello te leren spelen. Van mijn vriendinnen kreeg ik toen een bijdrage voor een jaar cellohuur en een aantal lessen kado. Bij toeval kwam ik bij Ellis terecht. Wat een verrijking! Een fijne docente, rustig en  zeer flexibel, die “lessen op maat” weet te maken. Waardoor zelfs  iemand op “middelbare leeftijd”, die geen natuurtalent is tóch enorm veel plezier krijgt in het maken van muziek. Een mens is nooit te oud om te leren, nietwaar? En daar kan Ellis je uitstekend bij helpen!

Leonie, 54 jaar, Hilversum

Over je lessen, ja alleen maar positief.Je straalt altijd een heerlijke rust uit die je goed weet over te brengen.Dat komt het spelen alleen maar ten goede.Je bent denk ik nooit oud genoeg om aan zoiets te beginnen.

groeten Marc